Lyžařský zájezd - Chamrousse / Francie - 1.-10.4.2011

01.04.2011 08:00

Chamrousse leží na strmém výběžku masivu Belledonne, po velkou část roku zasněženým, s nádherným výhledem na Grenoble. To byly důvody, že zdejší sjezdové tratě byly vybrány pro pořádání závodů v alpském lyžování při OH v Grenoblu 1968. Od té doby popularita tohoto střediska neklesá, neboť je průběžně modernizováno a jsou stavěny nové rezidence. Jeho výhodná poloha spolu s kvalitním umělým zasněžováním umožňuje totiž protáhnout sezónu až do jarních měsíců.  Středisko je vhodné pro všechny kategorie milovníků zimních sportů, neboť Roche Béranger je vhodná spíše pro začínající lyžaře a rodiny s dětmi, kdežto část Le Recoin je naopak vhodná pro náročnější sportovce. Ty určitě uspokojí obtížnější a olympijské sjezdovky (např: Couloir Casserousse s délkou 4 km a převýšením 850m). Snowboardisté si přijdou na své nejen ve snowparku Infernet, ale i na okolních svazích, kde jsou pro ně připraveny boardercrossová dráha, big air a slope-style zóna. Upravované běžecké tratě se rozbíhají do zalesněného okolí střediska. Po lyžování můžete navštívit bazén, saunu, bary, restaurace a nákupní střediska. Další sportovní aktivity můžete zkusit na sáňkařské dráze, bruslařské ploše nebo při paraglidingu.

Poloha

Rezidenční komplex Residence Domaine de l'Arselle*** se skládá z osmi satelitů se 4-6 třípatrovými budovami s apartmány a studii, vzdálených od sebe 50-100 m. Komplex, který se nachází v části zvané "Bachat-Bouloud 1 700", disponuje centrální recepcí, restaurací s WiFi, minimarketem a obchodem se sportovním oblečením, venkovním vyhřívaným bazénem a saunou (zdarma). Skiareál je vzdálený cca 150 m.

Ubytování

Studio St. 4 (pro 2-4 osoby): obytná místnost s kuch. koutem a rozkládacím dvoulůžkem (možno i tzv. "šuplík"), předsíň s palandou, koupelna a WC, balkón či terasa.

Apartmán Ap. 6. (pro 2-4 osoby): obytná místnost s kuch. koutem a rozkládacím dvoulůžkem (možno i tzv. "šuplík"), ložnice s manželskou postelí či dvěma samostatnými lůžky, chodba s palandou nebo samostatná místnost se dvěma lůžky, koupelna, WC, balkón nebo terasa.

Kuchyňské kouty mají sporák, lednici, nádobí a příbory, mikrovlnou troubu, kávovar a myčku nádobí. Povlečení, utěrky, ručníky a čistící prostředky je nutné mít vlastní. Úklid provádějí klienti sami. Pozn: CK nemůže ovlivnit typ či polohu přiděleného apartmánu nebo studia.

Skipas

7-denní skipas (Ne-So) pro oblast Chamrousse  (92 km) v základní ceně zájezdu - foto nutné.

Skibus po středisku zdarma.

Stravování

Vlastní. Ve středisku je mnoho obchodů, pekáren a restaurací.

Doprava

Autobusem od 2300,-Kč /osoba  nebo vlastním vozem

 

Cena je kalkulována pro Ap. 6 při obsazenosti 6  osob.